Alumnes de l’institut donen suport a l’aprenentatge d’alumnes de primària

A principis de gener de 2016 vam iniciar a Sant Feliu de Pallerols i a les Planes d’Hostoles el projecte ESFERES. És una iniciativa que es duu a terme a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) i el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb la col·laboració dels ajuntaments dels dos municipis, les escoles Rocalba i Sant Cristòfol i l’Institut Castell d’Estela d’Amer.

Aquest sorgeix de la idea d’altres experiències similars que s’estan duent a terme. Consisteix en què un dia a la setmana joves que cursen batxillerat a l’Institut de Castell d’Estela  de cada municipi acompanyen en el procés d’aprenentatge a nens de primària.

L’objectiu és la creació d’una eina educativa que proporcioni recolzament i acompanyament fora de l’horari escolar a la tasca de fer deures per tal de fomentar i mantenir hàbits d’estudi, i la creació d’eines i/o recursos que permetin i facilitin als joves participants la superació de les possibles dificultats que tinguin.

A Sant Feliu de Pallerols actualment hi participen un total de 7 nens i nenes de 3r fins a 5è de primària i estan acompanyats per l’Azahara, una jove del municipi que actualment està cursant 2n de batxillerat, i a les Planes d’Hostoles hi participen 19 alumnes de 2n  fins a 6è  amb el suport de l’Artur i en Bernat de 1r de batxillerat i  la Souhaila i l’Asmahan de 2n de batxillerat.

ESFERES és una prova pilot als 2 municipis i el resultat està essent molt satisfactori tant pels alumnes de l’escola Rocalba i Sant Cristòfol com pels joves voluntaris que fan la seva tasca amb molta il·lusió i aportant tot el seu coneixement aprofitant la proximitat que hi ha entre ells i els participants.

PODEU VEURE EL REPORTATGE QUE ELS VAN FER OLOTTV:

[http://olottv.xiptv.cat/embed/244715?width=628&iframe_width=650&share=&height=353&iframe_height=399]

Anuncis