Xerrada INJUSTÍCIA RENOVABLE

El passat dijous 2 de novembre vam poder gaudir de la presència de la doctora Bipasha Baruah, professora i investigadora de la Universitat de Western i responsable de la càtedra sobre Global Women’s Ussues. Actualment està realitzant una estada d’investigació ala Residència Faber d’Olot.

Bipasha va oferir una conferència als alumnes de 1r de Batxillerat titulada “Injustícia renovable? Una perspectiva global sobre l’ocupació de la dona en l’energia neta”. Va parlar-nos dels canvis que ens esperen deguts a la transició cap a energies renovables i el que pot implicar per la creació de treball. Va detallar que aquests canvis poden ser positius pel que fa a la creació de més llocs de treball, però cal estar atents a la tipologia de lloc, si seran llocs de treball que garanteixin unes bones condicions econòmiques i socials. En aquest sentit ella es dedica a investigar quin pot ser l’impacte d’aquesta transformació laboral per a les dones (sector molt poc representatiu en l’àmbit de les energies brutes) i com es veu la necessitat d’implementar mesures de caràcter polític, educatiu i social, perquè puguin contribuir al sector de l’energia neta amb garanties.

La xerrada de la doctora Baruah ens va ajudar a entendre com hem d’estar alerta per garantir que una economia mundial amb baixes emissions de carboni sigui socialment més justa que la seva predecessora basada en el combustible fòssil.

En definitiva a veure com reconciliar la protecció del medi ambient i la innovació tecnològica futura amb la seguretat econòmica i la justícia social.

Anuncis