Representació teatral de Terra Baixa d’Àngel Guimerà

Representació teatral de Terra Baixa d’Àngel Guimerà al teatre Municipal de Girona pel grup Teatre de Ponent

Els alumnes de 2n de batxillerat van assistir el dimarts dia 6 de febrer al Teatre Municipal de Girona a la representació i col·loqui de l’obra d’Àngel Guimerà Terra Baixa.

Es tracta d’un dels gran drames de l’autor del Vendrell, text que es va publicar 1897 i com molts dels altres grans èxits teatrals de Guimerà té unes connotacions molt vinculades al seu drama biogràfic personal, l’amor impossible amb Maria Rubió i Rabassó que ell mai va poder assolir.

Manelic encarna l’home simple, que casat amb Marta, es rebel·la contra el poder de Sebastià, el terratinent, i acaba per matar-lo i retorna a la muntanya, lluny de l’engany i la traïció.
Marta és un personatge típic de Guimerà, un ésser desarrelat i desvalgut, que adquireix consciència de la seva personalitat així que posseeix una cosa seva: Manelic. La dramatúrgia que proposem per aquesta obra tracta de mostrar els conflictes entre els tres personatges principals: Manelic, Sebastià i Marta. 
Els espectadors hi participen en la mesura que dos dels personatges (Manelic i Marta) s’adrecen directament a ells per explicar-los les il·lusions i decepcions, sempre utilitzant el text guimeranià.

Departament de Llengua i literatura catalanes

 

 

 

Anuncis