Visita al jaciment prehistòric de la Balma de la Xemeneia

El dijous 11 de març 61 alumnes de 1r d’ ESO i 6 professors del nostre institut van visitar el jaciment prehistòric d’Amer: la Balma de la Xemeneia.

Aquesta sortida formava part projecte titulat “Amer abans d’Amer” que des del Departament de Socials està portant a terme la professora Imma Masdevall.

A les 8 del matí vam sortir amb bicicleta de l’institut direcció a Can Puig de Sant Climent d’Amer. A partir d’aquí ens vam arribar, a peu i enfilant el camí del Sucurull, fins a la Balma de la Xemeneia, on  tot seguit els alumnes hi van portar a terme una sèrie de tallers (agents geològics, dibuix, arqueologia, sentits i natura i caça).

Voldríem agrair als veïns de Sant Climent d’Amer Josep Puig i Sara Llobet que ens facilitessin l’accés a la Balma de la Xemeneia.

Aquest 2021 es celebren 20 anys de la primera intervenció arqueològica a la Balma de la Xemeneia i la qual va permetre posar al descobert la seva importància per a l’estudi i comprensió de la prehistòria a la península Ibèrica (ja que els jaciments amb 20.000 anys d’antiguitat hi són escassíssims).

La prehistòria és una temàtica d’interès i d’abast universal. Caldria tenir consciència que, afortunadament, tenim una excel·lent mostra d’aquest període també aquí, al nostre municipi, a Amer.